dimecres, 21 de maig del 2008

Les caceres del tresor i les webquests

Aquesta setmana hem fet l'última exposició: les caceres del tresor i les webquests. L'exposició va constar d'una cacera del tresor sobre les webquests. D'aquesta manera vam saber en què consistien les caceres del tresor i què eren les webquests.

Doncs bé, una cacera del tresor és una activitat didàctica amb una sèrie de preguntes, en el nostre cas sobre les webquests, i una llista de pàgines web en les quals els alumnes busquen les respostes. Al final s'acostuma a incloure la "gran pregunta", la resposta no apareix directament en les pàgines web visitades sinó que exigeix integrar i valorar tot allò après durant la recerca. Després de fer la cacera del tresor vam saber que les webquests són activitats orientades cap a la investigació en les quals part o tota la informació amb què l'alumnat interactúa prové de recursos d'Internet.

Per acabar, cal dir que després d'haver-ho posat en pràctica penso que poden ser estratègies útils per construir coneixements sobre un tema determinat i practicar habilitats i procediments relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació a través d'Internet.

Aquí teniu la pàgina web amb la cacera del tresor que han creat les meves companyes i altres webs d'interès:

http://itzar1980.googlepages.com/caceradeltresor
http://www.xtec.es/~cbarba1/portalsWQ.htm