divendres, 16 de maig del 2008

Xtec, edu365 i PDI

Aquesta última setmana les meves companyes ens han presentat els portals educatius Xtec i l'edu365 i la pissarra digital interactiva. Aquest cop, les exposicions també han estat dinàmiques, actives i fructíferes. L'edu 365 és un portal educatiu adreçats als alumnes, mentre que l'Xtec és un portal educatius adreçat als professors per tal d'oferir una sèrie de serveis que poden ajudar al desenvolupament la tasca educativa. Això no vol dir que no el puguin visitar i utilitzar alumnes, mares i pares o els centres educatius. Per tenir accés al portal edu365 s'ha de ser usuari registrat. El portal edu365.com disposa d'un recull de materials educatius per a cada una de les etapes de l'ensenyament no universitari. Alguns d'aquests materials, com els jocs d'educació infantil, els JClic, les preguntes amb resposta (PAR), les miniunitats didàctiques (MUD), les propostes de lectura, la botiga, el diccionari català-àrab, va de llibres..., han estat dissenyats i elaborats especialment per al portal. Altres són una col·lecció de pàgines que han estat seleccionades pel seu interès educatiu. Per mostrar-nos tot això, van fer un JClic i nosaltres vam anar sortint una per una a fer les diferents activitats, ens van ensenyar un video en el qual els infants utilitzaven la PDI com una eina més de t

Quant a l'Xtec vam estar cercant activitats per aprendre a navegar per aquest portal educatiu. Algunes de les seccions que ens van fer visitar van ser l'Escola Oberta, el Butlletic o les notícies.

Finalment, vam veure i aprendre com funcionaven les pissarres digitals interactives. Va ser molt interessant veure com a les aules on les tenien incorporades els infants les utilitzaven com una eina més. Vam veure que els PDI són un sistema tecnològic format per un ordinador, un videoprojector i un dispositiu de control del punter, que permet projectar continguts digitals en un format idoni per una visualització en grup. Això fa que es permeti interactuar sobre les imatges projectades utilitzant el ratolí, el teclat, el dit, etc., sobre la superfície de projecció. Així doncs, permet una escriptura directa sobre la pissarra, així com una interacció a la pantalla amb els programes. Per mostrar-nos tot això, van crear un JClic que vam resoldre nosaltres el dia de l'exposició per tal que provéssim la PDI i també ens van ensenyar un vídeo en el qual es veia com els nens d'infantil utilitzaven la pissarra digital interactiva com una eina de treball més.

Aquí teniu un els enllaços amb el suport teòric que han utilitzat per fer l'exposició i altres webs relacionades:

http://www.xtec.cat/formaciotic/edu365/1_intro/index1.htm
http://www.edu365.cat/mapa/index.htm
http://www.youtube.com/watch?v=44Rn35qBEgI

http://pers.blanquerna.url.edu/jordisimon/xtec.ppt


http://pdintae.googlepages.com/home